Salonboot De Stern

Beleef de glorie van weleer, directieschip KNSM de Stern

"Onze Stern, het kleinste vogeltje uit onze bootvolière", zo noemde de KNSM haar directieschip. De KNSM-directie en het kantoorpersoneel zetelden in het Scheepvaarthuis aan de Prins Hendrikkade. Het laden en lossen van de vrachtschepen vond plaats op het IJ-eiland, het tegenwoordige KNSM-eiland. De Stern voer tot 1964 dagelijks de directie van het kantoor naar het IJ-eiland en weer terug. Daarnaast werd zij ingezet voor speciale tochtjes met hoge gasten van de KNSM. Na de sluiting van de KNSM in 1981, is de Stern blijven varen op de Amsterdamse grachtengordel.

In 2015 werd de Stern onderdeel van de Private Boat Tours vloot. Het voormalig directie schip werd volledig gerestaureerd en voorzien van moderne comfort aan boord zoals een goed gevulde gekoelde bar, muziekinstallatie, heteluchtverwarming en goede sanitair. Aan boord van Stern is er ruimte voor maximaal 12 gasten, ook tijdens diner.

Sinds 2018 is de Stern geclassificeerd als Varend Erfgoed door de FVEN, meer informatie over de FVEN en de Stern vindt u hier.

Mocht u andere wensen hebben, laat het ons weten. Wij denken graag met u mee. In overleg is er veel mogelijk!